Jury aan huis: eerste prijs met promotie

Zaterdagavond 17 juni was een mooie en warme avond. Niet alleen wat de heerlijke zomerse temperatuur betreft, maar in dit geval in het bijzonder voor MaasMuziek uit Puttershoek. Zij organiseerden hun concoursdeelname dit keer zelf, volgens het concept “Jury aan huis” van de KNMO.
De locatie was het PJ Muziekcentrum in Klaaswaal, dat goed was bestand tegen het warme en vurige spel van de verhitte muzikanten van MaasMuziek.

Voor de Hoeksche Waard was het een première, om als orkest op deze wijze een concours deelname te organiseren. Margriet de Graaf tekende voor de presentatie en op het “Alex Zwijgers podium” in het PJ Muziekcentrum zweepte dirigent Henk Zwijgers zijn muzikanten op en zette met hen een fantastische prestatie neer.
De goed gevulde zaal kon genieten van een mooi concert van het harmonieorkest van MaasMuziek en na het concours gedeelte een gastoptreden van saxofonist Julian van der Linden als solist met het orkest.

Maar ook de jury die de 2 werken Tarjan van Thierry Deleruyelle en Alcatraz van Fritz Neuböck moest beoordelen kon het optreden duidelijk waarderen. Zij gaven MaasMuziek in totaal 85.33 punten en dat is goed voor een eerste prijs met promotie naar de 2de divisie.