Afsluiting Scholenproject Deel 1

Het Driespan op bezoek bij MaasMuziek

Na de afgelopen 2 jaar maar weinig activiteiten te hebben kunnen organiseren, is ook MaasMuziek erg blij met de versoepelingen en dat activiteiten weer mogelijk zijn. Zo heeft MaasMuziek het scholenproject weer opgepakt en als eerste was OBS Het Driespan uit Puttershoek aan de beurt. In samenwerking met Muziekschool Hoeksche Waard, onder de paraplu van “Méér Muziek in Klas”, zijn muzieklessen gegeven in de groepen 5 en 6. Tijdens de afsluitavonden op 8 en 22 maart konden de leerlingen in cultureel centrum De Drie Lelies in Puttershoek samen met het opleidingsorkest van MaasMuziek o.l.v. Arjan Muller de ouders laten horen wat zij hadden geleerd en natuurlijk hoe leuk het is om met elkaar muziek te maken. Dit was het eerste deel van het scholenproject, vanaf mei gaat MaasMuziek op bezoek bij CBS De Schelp uit Puttershoek en OBS De Pijler uit Maasdam.

Uiteraard is iedereen die graag een muziekinstrument wil leren bespelen welkom. Het is mogelijk om uit te proberen welk instrument past middels een gratis proefles. Een scala aan instrumenten die horen in een harmonieorkest zijn beschikbaar, zoals bijvoorbeeld dwarsfluit, saxofoon, trompet, hoorn, bariton, trombone, klarinet en slagwerk. Maar ook heeft MaasMuziek een hobo en fagot beschikbaar. Voor meer inlichtingen kan contact opgenomen worden met Daniëlle Barendrecht: opleiding@maasmuziek.nl.