Afsluitavond Scholenproject – Dinsdag 31 Mei

Elk jaar organiseert MaasMuziek in het voorjaar het scholenproject op de basisscholen van Puttershoek en Maasdam. In 2009 voor de eerste keer en inmiddels een jaarlijks terugkerende activiteit.

In samenwerking met de basisscholen wordt er in 3 lessen aandacht gegeven aan de muziekvereniging, het maken van muziek en het bespelen van een instrument. In elke les komt een instrumentgroep (hout, koper of slagwerk) aan bod, maar ook wordt er door de kinderen met hun eigen leerkracht een lied ingestudeerd, dat tijdens de afsluitavond met MaasMuziek zal worden uitgevoerd. Want wat is er nu leuker dan samen muziek maken?

Dit jaar mochten de kinderen kiezen welk instrument zij het leukst vonden en op dat instrument heeft ieder kind een paar noten leren maken. Zij zullen deze avond hun eerste concert beleven en laten horen wat zij hebben geleerd.

Naast de kinderen van de basisscholen zal er deze avond worden opgetreden door het opleidingsorkest o.l.v. Mikel van Dijk. Het opleidingsorkest bestaat voor het grootste deel uit kinderen die de afgelopen jaren middels het scholenproject zijn binnengestroomd. Het opleidingsorkest zal samen de blokfluitgroep optreden, maar ook samen met de kinderen van de basisscholen optreden.

De afsluitavond vindt plaats in De Drie Lelies in Puttershoek, op dinsdag 31 mei a.s. en begint om 19.00 uur. De toegang is gratis.

Iedereen is van harte welkom! Bent u of uw kind niet betrokken geweest bij het scholenproject maar wel geïnteresseerd? Kom gerust langs! Jong of wat ouder, iemand is nooit te oud om een muziekinstrument te leren bespelen.