Geslaagd MaasMuziekProject

Gelukkig kon dit jaar het jaarlijkse scholenproject, het MaasMuziekProject, weer doorgaan, nadat dit vorig jaar wegens de Covid-19 maatregelen niet mogelijk was. Elk jaar bezoekt MaasMuziek de scholen in Puttershoek en Maasdam om de kinderen te laten zien hoe leuk het maken van muziek en bespelen van een muziekinstrument is.

Op 2 aparte vrijdagen werden de leerlingen van groep 5 en 6 de prille beginselen van het samen muziek maken bijgebracht. Het voortraject begon reeds enkele weken daarvoor in de klas door middel van digitaal aangeleverd materiaal en elk kind mocht zijn voorkeur voor een instrument doorgeven. In 2 groepen kwamen de leerlingen vervolgens bij MaasMuziek langs, waar zij op hun gekozen instrument samen met een docent de eerste noot leerden spelen. Afsluitend werd er door elke groep een concertje gegeven o.l.v. Bart-Jan van der Linden. Op vrijdag 2 juli waren de leerlingen van CBS De Schelp uit Puttershoek te gast bij MaasMuziek in cultureel centrum De Drie Lelies in Puttershoek. De leerlingen van OBS De Pijler uit Maasdam werden op vrijdag 9 juli ontvangen in sporthal Duijvestein in Maasdam. De leerlingen en MaasMuziek kunnen terugkijken op 2 leuke en geslaagde dagen.

Na bijna een half jaar digitaal lesgeven, kunnen de muzieklessen bij MaasMuziek nu ook weer op reguliere wijze worden uitgevoerd. Uiteraard binnen de geldende Covid-19 maatregelen en regelgeving. Het is weer mogelijk om nieuwe leerlingen te verwelkomen en die zijn bij MaasMuziek van harte welkom. Het is mogelijk om uit te proberen welk instrument past middels een gratis proefles. Een scala aan instrumenten die horen in een harmonieorkest zijn beschikbaar, zoals bijvoorbeeld dwarsfluit, saxofoon, trompet, hoorn, bariton, trombone, klarinet en slagwerk. Maar ook heeft MaasMuziek een hobo en fagot beschikbaar. Voor meer inlichtingen kan contact opgenomen worden met Daniƫlle Barendrecht: opleiding@maasmuziek.nl.