MaasMuziek zorgt voor sensatie op festival!

15-03-28 Maasmuziek Lustrum -2968

Op zaterdag 12 november jl. werd voor de 2de keer het Open Hoeksche Waard Concert Festival (OHCF) georganiseerd. Het deelnemersveld bestond uit 8 orkesten, waarvan er 7 uit de Hoeksche Waard afkomstig waren.

Dat er op het eiland weer behoefte is aan een concertfestival, zoals tot 2011 jaarlijks gebruikelijk was, mag blijken uit de opkomst tijdens dit festival. Van buiten de Hoeksche Waard was het fanfareorkest TAVENU uit Schoonhoven deelnemer in de 1e divisie, samen met de Hoeksche Waardse fanfareorkesten van Volharding uit Piershil (5de divisie), Na Lang Streven uit ’s-Gravendeel (2de divisie) en de organisatoren Da Capo uit Heinenoord (5de divisie) en Crescendo uit Zuid-Beijerland (1e divisie). Ook deden er 3 harmonieorkesten mee: MaasMuziek uit Puttershoek (3de divisie), Prinses Juliana uit Klaaswaal (1ste divisie) en de Bazuin uit Oud-Beijerland (1ste divisie).

Ook het publiek wist 12 november jl. sporthal De Tienvoet in Heinenoord te vinden, waar het festival werd gehouden. Over publieke belangstelling was niet te klagen en er kon genoten worden van goede optredens van alle deelnemers. Alle deelnemende orkesten wisten boven de, in de blaasmuziekwereld, magische grens van 80 punten te eindigen. Dat wil zeggen dat alle orkesten gemiddeld meer dan een 8 (dus goed) van de deskundige jury Rob Goorhuis en Rob Balfoort als cijfer hebben ontvangen.

De Bazuin uit Oud-Beijerland heeft met een score van 89,38 dit festival de meeste punten gekregen, gevolgd door TAVENU uit Schoonhoven. De muzikanten van MaasMuziek hebben tijdens dit festival een dermate goed optreden gegeven, dat de jury dit orkest waardeerde met een score van 85,38. Daarmee behaalde MaasMuziek de 3de plaats dit festival en nestelde zich daarmee tussen de orkesten die landelijk in de hoogste 1ste divisie uitkomen, na MaasMuziek volgden Prinses Juliana en Crescendo. Een geweldige prestatie!

 

Dit is de volledige uitslag van het festival:

  1. De Bazuin Oud-Beijerland 89.38 pnt
  2. Tavenu Schoonhoven 88.63 pnt
  3. MaasMuziek Puttershoek 85.38 pnt
  4. Prinses Juliana Klaaswaal 85 pnt
  5. Crescendo Zuid-Beijerland 84.75 pnt
  6. BFO Da Capo Heinenoord 83.75 pnt
  7. Volharding Korendijk 82.61 pnt
  8. NLS ‘s-Gravendeel 80.13 pnt