Scholenproject ’15

Enkele weken geleden zijn we weer gestart met het scholenproject. Diverse leden geven een aantal weken lang diverse muzieklessen op basisscholen. Dit jaar zijn dat De Pijler te Maasdam, De Schelp en Het Driespan te Puttershoek en dit jaar voor het eerst; Het Wellant College te Klaaswaal. De muzieklessen zijn onder de verdelen in koper-, hout- en slagwerklessen. Op deze manier hopen we jeugd enthousiast te maken voor het musiceren en hopen we natuurlijk dat zij zich bij ons aan zullen melden voor les en deelname aan het opstap- of opleidingsorkest.

Op dinsdag 17 maart zal de afsluiting van het scholenproject plaatsvinden. Tijdens de afsluiting speelt het harmonieorkest van MaasMuziek het stuk ‘Wieger Wordt Wakker’ wat speciaal geschreven is voor scholenprojecten. Dit stuk bestaat uit een aantal muziekdelen waarin diverse muziekstijlen gespeeld worden. Tussen de stukken door wordt het verhaal van Wieger verteld en tijdens enkele andere delen kunnen de leerlingen van de diverse basisscholen hun zangkwaliteiten laten horen.

Als dit miniconcertje tot een einde komt is er de gelegenheid voor de basisschoolleerlingen om zich aan te melden voor proeflessen. Dit houdt in dat ze 3 gratis lessen kunnen volgen en daarna nog eens 6 lessen kunnen volgen voor een ‘vriendenprijsje’ met een afsluitende voorspeelavond waarop ze kunnen laten horen wat ze geleerd hebben.

Wilt u meer contact omtrent het scholenproject? Neemt u gerust contact met ons op.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door het subsidiefonds Streekcentrum De Hoeksche Waard.
Eekhoorn-logo