Hollandse Helden: The Day After

Het werd hoog tijd om alle helden eens in het zonnetje te zetten en daarin is MaasMuziek geslaagd. Een keur aan Hollandse Helden werd zaterdag 13 april jl. door de orkesten van MaasMuziek muzikaal en feestelijk onthaald in Alcazar. Helden als vader, moeder, Sinterklaas & Zwarte Piet en de hond die inbrekers verjaagde passeerden de revue, maar ook de fietsers die weer en wind trotseren om naar school of werk te gaan, of een berg als de Alpe d’Huzes. Uiteraard kan een lokale held als Kees Verkerk niet ontbreken en werd voor hem en alle andere sporthelden “Olympic Fanfare and theme” gespeeld. Het concertwerk “Madurodam” van Johan de Meij werd opgedragen aan held uit de Tweede Wereldoorlog George Maduro, naar wie de kleinste stad van Nederland vernoemd is.

William Kersten, Inge Winterswijk, Leo Moerer en Sophie Mol bezongen met de orkesten van MaasMuziek een grote variatie aan helden met nummers als “Voor haar” tot de “Songfestival medley”. MaasMuziek kan terugkijken op een groot heldenfeest, dat werd afgesloten met een afterparty door DJ Hugo. Volgend jaar op 4 april zal MaasMuziek presents weer plaatsenvinden in Alcazar, voor de laatste keer. Helaas zal Alcazar de deuren sluiten en uiteraard zal MaasMuziek voor een spetterend concert zorgen deze laatste keer in Alcazar.