Prijs voor opleidingsorkest

Jeugd MaasMuziek doet het goed op festival

Het harmonieorkest van MaasMuziek is volop in de voorbereiding voor het Hoeksche Waard Concertfestival, maar ook het opleidingsorkest van MaasMuziek had zaterdag 27 oktober jl. een spannend optreden. In Zevenbergen deden zij mee aan het Himalaya Music Jeugdfestival.

Himalaya Music is de muziekuitgeverij van de van oorsprong Oud-Beijerlandse hoornist/componist/dirigent Ivo Kouwenhoven, met als speerpunt: de jeugd. Naast muziekcomposities voor jeugd-, leerlingen- en opleidingsorkesten worden er voor dergelijke orkesten ook jaarlijks in het hele land een aantal jeugdfestivals georganiseerd. De deelnemende orkesten worden door een jury beoordeeld.

Het thema van dit jeugdfestival was: feest. Nu is het natuurlijk altijd een feest om samen met elkaar muziek te maken, maar voor het opleidingsorkest van MaasMuziek was het dubbel feest. Samen met hun dirigent Arjan Muller speelden zij o.a. “Lady Gaga in Concert” en “A Klezmer Karnival” en hun optreden werd beloond met een mooi resultaat. De jury beoordeelde het optreden van MaasMuziek als “Beste muzikale uitvoering van deze dag” en mochten de daarbij behorende bokaal in ontvangst nemen.