De hele vereniging van MaasMuziek is 24 uur lang in touw geweest met een 24-uurs muziekmarathon, met als doel:  zoveel mogelijk geld ophalen voor de aanschaf van nieuwe instrumenten.

Op 22 juni om 19:00u stipt werd de marathon geopend door de heer Arie Mol, wethouder van gemeente Binnenmaas. De wethouder deed dit onder meer door overhandiging van een geldelijke bijdrage van de gemeente, maar ook dirigeerde hij het eerste muziekstuk dat werd gespeeld deze marathon. De volgende 24 uur nam Henk Zwijgers het van hem over en loodste hij zijn muzikanten, ook door de zware nachtelijke uren. De gehele marathon (ook midden in de nacht) is het druk geweest met publiek, die loten konden kopen, de gemiddelde leeftijd van het orkest konden raden, verzoeknummers konden aanvragen en bieden op een gastdirectie met hulp van Henk Zwijgers.

Zaterdag 23 juni werd ’s ochtends om 10:00u een klein concertje gegeven in het winkelcentrum van Puttershoek en ’s avonds om 18:00u een afsluitconcert. In een volle “De Drie Lelies” in Puttershoek, waar de vereniging 24 uur gebruik van mocht maken, werd om 19:00u de eindstand bekendgemaakt. Een geweldig resultaat van € 33.500,00, dat met een symbolische cheque in ontvangst werd genomen Henk Zwijgers (dirigent), Ap van der Waal (voorzitter) en Sanne van der Hooft & Timo van der Hoeven (organisatie).

De marathon had nooit zo’n succes kunnen worden zonder een dijk van een organisatie, de vele vrijwilligers en het grote open hart van alle leden, de bedrijven en instellingen in de Hoeksche Waard. Denk hierbij aan het Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Streekcentrum De Hoeksche Waard en De Rabobank.

Hoe mooi is het dan ook als je, gesterkt door sponsoring, zo lang mag musiceren in het gelegenheidsorkest. Een orkest dat bestaat uit jeugdleden, volwassen leden en oud-leden die of door ons benaderd zijn of spontaan langskwamen, een instrument uit de kast haalden en mee gingen spelen.

Tot slot een groot ‘chapeau’ voor dirigent Henk Zwijgers, initiatiefnemer en aanjager van de marathon. Met zo’n dirigent, zo’n organisatie, zulke sponsoring en zo’n eindbedrag kunnen we niet anders zeggen dat het geslaagd is en dat we ons verwarmd voelen door alle liefde die we hebben mogen ontvangen, in welke vorm dan ook.