Saamhorigheid

SAAMHORIGHEID

Een woord dat op dit jaar maar al te goed van toepassing is. Een jaar dat voor een ieder van ons niet altijd makkelijk is geweest wegens de Coronapandemie. Om de ouderen en zwakkeren te beschermen tegen het virus zijn wij allemaal in maart in lockdown gegaan. Maar ook om te zorgen dat de zorg overeind bleef, want er zijn nog zoveel mensen die buiten Corona zorg nodig hebben.
Voor velen had dat grote consequenties. Van thuiswerken tot helemaal niet meer kunnen of mogen werken en van klassikaal (muziek)onderwijs naar digitaal onderwijs. Een ieder van ons werd in meer of mindere mate in zijn of haar vrijheid beperkt. Hoewel het tijdens de zomermaanden weer iets beter ging wordt er sinds een paar weken weer een groot beroep gedaan op onze flexibiliteit, veerkracht en saamhorigheid. Het is nodig, maar toch moeilijker dan eerder dit jaar.
Ook binnen onze vereniging speelt dit natuurlijk. We willen lekker kunnen repeteren en een concert kunnen geven, want dat is al ruim een jaar geleden nu. Maar, we zullen volhouden! Dit heeft 2 van onze leden, Jannie de Koning en Francien Kranendonk, geïnspireerd om voor iedereen binnen MaasMuziek een kerstattentie te maken: het plankje van saamhorigheid. Een mooi en attent gebaar tijdens deze Kerstperiode, die voor ons allen anders is dan anders. Maar laten we allemaal nog volhouden, niet alleen voor jezelf maar vooral voor de mensen om je heen. Dan kunnen we hopelijk snel weer een concert geven en u als gast begroeten.
Wij wensen iedereen fijne Kerstdagen toe!

(De creativiteit komt van Jannie en Francien, die het idee hebben gehad en de plankjes hebben gedecoreerd. Maar Bram Kranendonk mag niet worden vergeten, want hij heeft de perenboom in de tuin gekapt en de plankjes gemaakt)